Toni Braxton – Un-Break My Heart

Toni Michelle Braxton veya bilinen adıyla Toni Boraxton, (d. 7 Ekim 1967) ünlü birABD’li bayan R&B şarkıcısıdır. Braxton, çoğunlukla boğuk alto sesiyle tanındığı gibi, altı Grammy ödülü almış ve dünya çapında kırk milyon albüm satışı elde etmiştir.

Hayatı

Bir rahibin kızı olarak dünyaya gelen Braxton, küçüklüğünden başlayarak müziğe ilgi duymaya başladı. Daha sonra, diğer dört kız kardeşiyle beraber (Traci, Trina, Towanda ve Tamar) The Braxtons adıyla seksenlerde şarkı söylemeye başladılar. Daha sonra 1989’da ilk albümlerini çıkaran grup, her ne kadar başarılı olamasalar da, ünlü yapımcı Babyface’in dikkatini çekti. Sırasıyla kardeşlerin birkaçına albüm yapan Babyface, Toni’nin en yetenekli ve en ilgi odağındaki kardeş olduğunu farketti.

YouTube Preview Image

1993’te ilk albümü, Toni Braxton‘ı yayımlayan sanatçı, çok geçmeden Amerikan albüm listesinde zirveye oturdu. Daha sonra çalışmalarına hız veren sanatçı 1996’da çıkardığı “You’re Makin’ Me High” ve “Un-Break My Heart” adındaki şarkılarıyla Amerikan müzik listesinde zirveye oturan sanatçı, buna rağmen ikinci albümüyle albüm listesinde iki numarada kaldı. Ancak çoğu eleştirmene göre, ikinci albüm, ilk albüme göre daha başarılıdır.

Bu başarıların ardından 2000’de 2002’de ve 2005’te diğer albümlerini çıkaran sanatçı sırasıyla iki, on üç ve dört numarayı gördü.

Diskografi

Albümler

  • “Toni Braxton” – 1993 (#1 ABD)
  • “Secrets” – 1996 (#2 ABD)
  • “The Heat” – 2000 (#2 ABD)
  • “More Than a Woman” – 2002 (#13 ABD)
  • “Libra” – 2005 (#4 ABD)
  • “Pulse” – 2009

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir